You are currently viewing Mit tartalmaz az energetikai tanúsítvány?
Mit tartalmaz az energetikai tanúsítvány?

Mit tartalmaz az energetikai tanúsítvány?

Energetikai tanúsítvány mit tartalmaz?

A Magyarországon készített és használt energetikai tanúsítványokra egy minden részletre kitérő jogszabály vonatkozik. Az energiatanúsítvány első oldala egy az Országos Építésügyi Nyilvántartás által generált összesítő lap. Ez tartalmazza az adott ingatlan, valamint a megrendelő és a mérnök adatait, az elért besorolást és a számítás eredményeit is.

Az energiatanúsítvány 4 részből épül fel!

A második részben a gépészeti rendszereket, illetve az épületszerkezetek paramétereit leíró energetikai számítások találhatók. A használt mérnöki programtól függően, ezen fejezet különféle megjelenésű, akár 10 oldal hosszú is lehet. A harmadik részben a felújítási javaslat, míg az utolsóban a mellékelt dokumentumok és fényképek vannak.

Energetikai tanúsítvány mit tartalmaz? Az energiatanúsítvány tartalma:

  1. Összesítő lap (HET számmal ellátva) – Tartalmazza a számítás eredményét és az elért energiaosztályt is, tehát az adott ingatlan energetikai minősítése található rajta.
  2. Számítási rész – Az energetikai minősítést alátámasztó számítások találhatók meg benne.
  3. Korszerűsítési javaslatok – Itt kerülnek felsorolásra az energiahatékonyság fejlesztésére tett korszerűsítési javaslatok
  4. Mellékletek, helyszíni fotók

Ha még több információra van szüksége arról, hogy az energetikai tanúsítvány mit tartalmaz, keresse a Mérnök Tender munkatársait!

Vélemény, hozzászólás?