You are currently viewing Szögletes légtechnikai cső
Szögletes légtechnikai cső

Szögletes légtechnikai cső

A szögletes légtechnikai cső a szellőztető és légkondicionáló rendszerekben használt csatornák egyik típusa. A hagyományos kerek forma helyett, ez esetben a cső szögletes kialakítású. Általában lakó- és kereskedelmi épületekben egyaránt használják levegőelosztási és elszívási célokra.

A szögletes légtechnikai cső jellemzően fémlemezből, például horganyzott acélból vagy alumíniumból készül. A fémlemezt négyzet vagy téglalap alakúra alakítják, így jön létre a cső fő teste. A cső szélei általában különböző módszerekkel, például karimákkal, csúszócsatlakozásokkal vagy snap-lock rendszerekkel csatlakoznak egymáshoz, biztosítva a biztonságos és légmentes csatlakozást.

A szögletes légtechnikai cső különböző méretekben és konfigurációkban kaphatók, hogy megfeleljenek a különböző légáramlási követelményeknek és helykorlátozásoknak. Mérete és alakja befolyásolja légáramlási kapacitást. A szögletes légtechnikai cső nagyobb keresztmetszeti felülettel rendelkezik az egyenértékű kerek csatornákhoz képest. Ezáltal nagyobb légáramlási sebességet és kisebb légsebességet tesz lehetővé. Ez előnyös lehet a levegőnek az épület különböző területeire történő elosztásakor, hatékony légkeringést biztosítva.

Vélemény, hozzászólás?